img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-6-2020 01:42

Louis Rae­mae­kers­brug weekend geheel dicht in zomervakantie

Roermond - 18 juni 2020 - Het duurt nog even, maar in het weekend van 14 tot en met 17 augustus gaat de Louis Raemaekersbrug (de oude Maasbrug) helemaal dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, scooters, bromfietsers en brommobielen kunnen de brug wel blijven gebruiken. De rijbanen worden in dat weekend opnieuw ingericht. Er geldt een omleidingsroute via de A2 (afslag St. Joost) en de A73 om via de oostelijke kant Roermond te bereiken.

De werkzaamheden worden uitgebreid voorbereid, zodat in één weekend de hele brug opnieuw kan worden ingericht. Barriers worden weggehaald en er wordt een tijdelijke rijbaanafscheiding geplaatst. Een complete afsluiting vraagt wat van de omgeving en daarom is gekozen voor een weekend middenin de zomervakantie om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Na het weekend van 14 t/m 17 augustus worden de definitieve rijbaanafscheidingen teruggeplaatst en dat gebeurt waarschijnlijk in de nachten.

Het duurt nog bijna 2 maanden voordat de brug wordt afgesloten, dus nog niet alle details zijn bekend, de voorbereidingen zijn nog in volle gang. Wordt vervolgd!

Op de website van N280 Verbindt Roermond staan alle omleidingsroutes aangegeven.

Foto: N280 Verbindt Roermond (de huidige rijbaanscheiding op de Louis Raemaekersbrug).

Tags
Wellicht interessant