img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-6-2020 01:29

Brand bij recyclingbedrijf Opbroek in Haelen

Haelen - 21 juni 2020 - Omstreeks 5.30 uur is er brand uitgebroken bij recyclingbedrijf Opbroek op het industrieterrein Windmolenbos te Haelen. Er werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. De brand heeft gewoed in twee grote stapels autowrakken, die door de brandweer lastig te blussen waren. Er zijn geen schadelijke stoffen in de lucht gemeten. Er is niemand gewond geraakt, hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

img

Om 5.30 uur vanochtend is de brandweer gealarmeerd voor een middelbrand bij recyclingbedrijf Opbroek, gelegen aan de Giesel op het industrieterrein Windmolenven te Haelen. Gezien de rook die in eerste instantie bij de brand vrijkwam heeft de brandweer tijdens het aanrijden van de eerste voertuigen reeds opgeschaald naar grote brand. Bij aankomst van de eerste tankautospuiten is ervoor gekozen om er zeer grote brand van te maken.

Deze keuze had er o.a.mee te maken dat de brandweer brandoverslag naar de naastgelegen bedijfswoning wilde voorkomen. De woning is verder niet bij de brand betrokken geweest. Tennet heeft op verzoek van de brandweer de stroom van de hoogspanningsleiding die in de rookkolom lag gehaald, omdat de brandweer bang was dat de bekabeling van hoogspanning bij de brand betrokken raakte. Het stroomloos maken van de hoogspanningsleiding heeft verder geen gevolgen voor de omgeving gehad.  

De brand heeft gewoed in twee grote stapels autowrakken, die door de brandweer lastig te blussen waren. De stapels ijzer moesten door een grijpkraan uit elkaar worden gehaald, zodat de brandweer bij de vuurhaarden kon, om deze verder af te blussen.

Verder heeft de brandweer tijdens de gehele zondagochtend zogenaamde meetploegen ingezet, om zo te kunnen achterhalen, of er mogelijk schadelijke stoffen in de lucht aanwezig waren. Deze metingen hebben verder geen verhoogde concentraties schadelijke stoffen gemeten. Omdat rook altijd gevaarlijk is, zijn er wel diverse twitterberichten uitgegaan om zo de omgeving te waarschuwen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten indien men last had van de rook.  

De brand is gemeld door iemand die in de omgeving woont. Deze persoon heeft de brandweer en de bewoners van de bedrijfswoning gealarmeerd. 

Bij de brand zijn vier tankautospuiten, een hoogwerker en vier waterwagens door de brandweer ingezet.

Tags
Wellicht interessant