img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2020 03:12

Woning in Linne onbewoonbaar door brand

Linne - 23 juni 2020 -  Rond 12 uur vanmiddag is de brandweer met groot materieel uitgerukt voor een brand in een woning aan de Kerkstraat. Twee bewoners die in de woning aanwezig waren, hebben zichzelf in veiligheid gebracht. De mannelijke bewoner heeft lichte brandwonden opgelopen aan zijn handen en armen. Om 13 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De woning is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt elders onderdak gezocht.

img

Toen de brandweer arriveerde, sloeg de brand uit de achterbouw van de vrijstaande woning. De brand breidde zich via de achterbouw uit naar de keuken van het woonhuis en de woonkamer.

De hevige rookontwikkeling heeft ervoor gezorgd, dat de bovenverdieping veel roetschade heeft opgelopen. De mannelijke bewoner is door een team van de Ambulancezorg Limburg-Noord, ter plekke behandeld. Hij gaat voor verdere behandeling van zijn lichte brandwonden zelfstandig naar de huisarts.

De waarschijnlijke oorzaak is een oververhitte ketel (pan) tijdens het koken, die tijdens het koken even vergeten is. De afdeling TBO van de brandweer, zal onderzoek doen naar de oorzaak en een definitief oordeel hierover vormen. 

De woning is niet meer bewoonbaar en voor de bewoners zal in overleg met de dienst Salvage (verzekeraar) en de gemeente, elders onderdak worden gezocht.

De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen. Brandweerkorpsen uit Susteren, Wessem, Montfort en Roermond waren terplekke.

Tags
Wellicht interessant