img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-6-2020 09:56

't Maasveld Neer - voorbereidingen voor nieuwe vloer sporthal

Neer - 24 juni 2020 - Vrijwilligers van Stichting Spantenhal Neer zijn druk doende met diverse klussen in Sporthal ’t Maasveld. Voorbereidingen op het leggen van de nieuwe sportvloer. Daarvoor is een gespecialiseerd bedrijf aan zet en de vrijwilligers zorgen ervoor dat al het voorwerk is gedaan. De nieuwe sportvloer is vóór 1 september 2020, voordat de binnensportcompetities beginnen, gereed.

img

Har Bots, Toon Jenniskens en Pierre Coppus hebben de inmiddels de goalen en de vangnetten achter de goalen uit de hal gehaald. Ook hebben ze de befaamde tribunes tijdelijk verplaatst. Ze verwijderden ook de zijwanden van de hal om de uitbouw van de sporthal mogelijk te maken. Daar komen de tribunes en ruimte voor opslag. 

Bijzonder beeld: terug in de tijd

Wat dit beeld extra bijzonder maakt? Dertig jaar geleden waren de heren en andere vrijwilligers ook betrokken bij de bouw van de spantenhal. De Stichting Spantenhal Neer is opgericht in 1990 en komt voort uit de vroegere ballonhal. Door een storm is deze ballonhal verwoest en het werd snel duidelijk dat de hal in deze vorm niet meer terug zou keren. Een groep vrijwilligers, waaronder Har Bots en Toon Jenniskens, heeft toen de handen ineen geslagen om een nieuwe permanente accommodatie te realiseren. Dit resulteerde in een sporthal (Sporthal ’t Ligteveld), een verhard buitenveld, vier kleedlokalen, twee scheidsrechterslokalen en een kantine voor het nuttigen van een kleine snack en drankje.

Sporthal ’t Maasveld

Tegenwoordig wordt de hal onder de naam Sporthal ’t Maasveld verhuurd. Het zijn nog steeds vrijwilligers die zorgdragen voor de dagelijkse gang van zaken. Zo zorgen ze voor betaalbare prijzen om op een actieve manier sportief en actief te ontspannen. Een prima accommodatie voor sport, spel, tentoonstellingen, muziekevenementen etc. De sporthal ligt aan de Maasweg en is bereikbaar via de hoofdingang van het voetbalterrein. Ruime parkeergelegenheid is aanwezig.

Vanwege de verbouwing is Sporthal 't Maasveld momenteel gesloten. Zodra de sporthal weer opengaat, kun je weer reserveren. Voor vragen kun je contact opnemen met sporthal@hetmaasveld.nl.

Foto's: 't Maasveld / Fotocollage: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant