img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-6-2020 09:00

Fiets-challenge 'Op de Pedalen' - fiets je mee?

Limburg - 25 juni 2020 - Op de Pedalen schrijft deze zomer een challenge uit om nog meer Limburgers op de fiets te laten stappen. Op de Pedalen biedt inspiratie, acceleratie en incubatie en roept iedereen in Limburg op: laten we gaan fietsen! Meedoen of ook kans maken op een Fitbit? Lees dan verder.

img

Op de Pedalen

Wie kiest voor de fiets, kiest voor een beter klimaat, een gezonder bestaan en een leefbare omgeving. Iedere kilometer op de fiets maakt mensen gezonder en gelukkiger, zorgt voor schonere lucht én levert lokale winst op. Op de Pedalen is een online én offline platform over de betekenis van fietsen in de transitie naar een moderne samenleving, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de provincie Limburg. 

Meedoen of ook kans maken op een Fitbit? Stuur dan je fietsritje in via het formulier op de website  van Op de Pedalen. 

Focus op fiets

Provincie Limburg vindt het belangrijk om het fietsgebruik te stimuleren en probeert het fietsgebruik aantrekkelijk te maken door te investeren in goede en veilige fietsverbindingen. Een veilige fietsverbinding zal mensen er eerder toe bewegen om de fiets vaker als vervoermiddel te pakken. Om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is.

In de provinciale plannen wordt gepleit voor de uitvoering van (grensoverschrijdende) infrastructurele fietsprojecten. Een ander belangrijk component vormt gedragsbeïnvloeding om het fietsgebruik en de fietsveiligheid te bevorderen. Ook ketenmobiliteit, dus het gebruik maken van verschillende vervoermiddelen tijdens een reis, heeft haar plek in het provinciaal beleidskader Fiets 2019-2023 Focus op fiets. Evenals snelfietsroutes, die voor goede en snelle verbindingen tussen de verschillende grote steden en campussen moeten zorgen.

Fotocollage: DeltaLimburg.nl

 Tags
Wellicht interessant