img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-6-2020 01:08

Stg Vrienden van Laurentius schenkt iPads aan afdeling Neurologie

Roermond - 26 juni 2020 - De stichting Vrienden van Laurentius overhandigde deze week een tweetal iPads aan de afdeling neurologie. Op deze afdeling liggen veel patiënten die moeite hebben met spreken, bijvoorbeeld als gevolg van een herseninfarct. De iPads voorzien van een speciale communicatie-app, maken communicatie met de artsen, verplegend personeel of familie vanaf nu toch mogelijk.

“Niets is zo frustrerend als je niet kunnen uiten”, licht neurologieverpleegkundige Ingrid Hermans toe. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een passend hulpmiddel. In het verleden hebben de Vrienden van Laurentius vergelijkbare iPads geschonken aan de Intensive Care. Op de Intensive Care worden ze voornamelijk gebruikt bij patiënten die aan de beademing liggen. We hebben de iPads een keer mogen lenen en waren meteen enthousiast! Ze zijn ideaal, ook voor onze patiënten. Via een speciale app kunnen de patiënten hun emoties kenbaar maken, aangeven waar ze behoefte aan hebben of duidelijk maken of ze pijn of ander ongemak ervaren. De app is te bedienen via eenvoudige symbolen en een stem spreekt uit wat de patiënt aanklikt of schrijft. Daarnaast beschikt de iPad over een groot beeldscherm en is ze voorzien van een hygiënische beschermhoes. ”

De stichting Vrienden van Laurentius is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om fondsen te werven voor initiatieven in het Laurentius Ziekenhuis die ervoor zorgen dat een verblijf in het ziekenhuis aangenamer verloopt.

“Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe we patiënten iets extra’s kunnen bieden”, legt Hetty Belgers, bestuurslid van de Vrienden van Laurentius, uit. “Dit alles is overigens alleen mogelijk door de diverse donaties van particulieren en organisaties uit de regio.  Fantastisch dat we ook voor dit initiatief mochten rekenen op zoveel financiële steun!”   

Foto's: Laurentius Ziekenhuis

Tags
Wellicht interessant