img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-6-2020 09:00

Robin - Waar mijn passie voor gezonde voeding vandaan komt

Roggel - 29 juni 2020 - "Waar komt die interesse voor gezonde/orthomoleculaire voeding vandaan?’" Die vraag wordt mij heel vaak gesteld en vraagt een complex antwoord. Het begon allemaal met een negatief zelfbeeld wat ik vanaf dat ik me kan herinneren over mezelf had. Ik vond mijzelf nooit goed genoeg als het op mijn uiterlijk aankwam en plaatste mijn eigen behoefte altijd op de achtergrond. Ik was altijd het ‘allemansvriendje’, totdat ik met mezelf in de knoop raakte rond mijn 20ste. 

Ik trok mij het liefst van alles terug en wilde alles alleen oplossen, tot op een punt dat ik mezelf verloren was. 

In die situatie had ik ondergewicht en voelde ik me (nog steeds) diep ongelukkig. Ik ontdekte hoe zeer het thema voeding altijd in mijn gedachten en leven aanwezig was. Ik streefde altijd naar minder gewicht, ook al ben ik nooit te zwaar geweest. Dat deed ik om andere dingen zoals vervelende gedachten, emoties en vooral het gebrek aan zelfvertrouwen te compenseren en toen er wat zaken minder goed liepen ook om controle te houden over mijn leven.

Een gedragspatroon wat ik niet alleen bij mezelf, maar ook vaak bij klanten terugzie en waar ik ze graag bij help om dit aan te pakken. 

Aan de andere kant was er van jongs af aan een grote interesse voor bewuste voeding, met oog voor dier, milieu en gezondheid. Niet voor niets noemen mensen mij vaak een natuurmens. Dat ben ik ook!

Ik hou ervan om mij buiten op te laden en om aandacht te besteden aan eerlijke en pure voeding. Dit heeft mij enorm geholpen om dichter bij mezelf te komen en mezelf uit de put te helpen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Door mij, na mijn HBO-opleiding Social work, te verdiepen in natuurvoeding/orthomoleculaire voeding kwam mijn passie voor bewuste voeding helemaal tot bloei en werd ik langzaam maar zeker de beste versie van mezelf! Beide opleidingen dwongen mij de confrontatie aan te gaan met mezelf, diep in te spiegel te kijken en mijn ware aard te ontdekken.

Ik vergelijk mezelf graag met een rusteloze rups, die zich met horten en stoten heeft ontwikkeld tot een kleurrijke vlinder. Juist door de confrontatie met mijn grootste valkuil aan te gaan, heb ik van mijn grote struikelblok mijn kracht gemaakt.
 
Een grote passie die ‘van natura’ is gegroeid en waar ik nu dagelijks klanten bij mag helpen! 

Gezonde groet, Robin 

Wil je graag meer informatie over Robin Seuren en haar praktijk Van Natura? Neem dan eens een kijkje op haar website www.van-natura.nl   

Foto: Robin Seuren

Tags
Wellicht interessant