img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-7-2020 10:00

Vandaag de dag in ... 1996 - 5 juli 1996

5 juli 2020 - In deze wekelijkse rubriek gaan we terug in de tijd en nemen we jullie mee naar dezelfde datum in een jaar dat (ver) achter ons ligt. Vandaag is dat vrijdag 5 juli 1996. Hoe was het weer? Welke muziek stond in de top 3? Welke meisjes- en jongensnamen waren toen populair? Is er nog iets speciaals gebeurd?  

img

Vrijdag 5 juli 1996

Geboortedag

Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Kreeft. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Rat

Het weer

Het is vandaag een zwaar bewolkte dag met een gemiddelde temperatuur van 14,4 °C. De minimum temperatuur is 11,8 °C en de maximum temperatuur 17,8 °C. Er waait een zwakke wind uit het zuid-westen en er valt 3,4 mm neerslag. 

Muziek 

In de top 40 staat Los Del Rio met Macarena (wie kent het immens populaire dansje nog?) op nummer 1,  Nakatomi met Children of the Night op nummer 2 en Marco Borsato met Vrij zijn/Margeritha op nummer 3. 

Top 5 meisjes- en jongensnamen 

1. Laura 2. Lisa, 3. Sanne 4. Anne, 5. Iris

1. Tim, 2. Thomas, 3. Kevin 4. Jeroen 5. Johannes

Opmerkelijk

Vandaag is de geboortedag van het schaap Dolly (vernoemd naar de bekende countryzangeres Dolly Parton). Ze wordt geboren in Schotland. Dolly is niet zomaar een schaap. Ze is een gekloond schaap. Het allereerste gekloonde schaap en de allereerste kloon van een volwassen dier. En hierdoor misschien wel het bekendste schaap ter wereld. (Ze is in 2003 overleden. Dolly is opgezet en te zien in het Scottish National Museum in het Schotse Edinburgh)

Het is de sterfdag van de Nederlandse zwemmer Piet Stam (1919). Hij was gespecialiseerd in de rugslag en vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen in 1936 in Berlijn. 

 

Bronnen o.a.: weerverleden.nl, top40.nl, wikipedia, vernoeming.nl  


 

Wellicht interessant