img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2020 12:15

Roermondenaar Barry Lutgens rent 130 km voor corona

Roermond - 1 juli 2020 - Claire Hartzuiker - Op zaterdag 18 juli gaat Roermondenaar Barry Lutgens 130 kilometer rennen in 24 uur tijd met maar één doel: geld ophalen voor de strijd tegen corona. Hij doet dit met de ondersteuning van Stichting Hospital Run en gaat de uitdaging aan om maar liefst zes ziekenhuizen te bezoeken die dag: Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Heerlen en Maastricht. 

img

Bij elk ziekenhuis wordt een moment stilgestaan om respect en waardering te tonen aan het ziekenhuispersoneel. Het gaat namelijk niet alleen om zoveel mogelijk geld in te zamelen,  maar ook om het zorgpersoneel en de coronapatiënten een hart onder de riem te steken.

Het opgehaalde geld gaat naar de stichting Hospital Run, voor middelen en programma’s die gebruikt kunnen worden in de strijd tegen het coronavirus. Het sponsorgeld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor zowel de aanschaf van materialen en middelen voor de zorg en het financieren van goede revalidatiefaciliteiten.

Barry legt wel vaker lange afstanden af, zoals ook bij de Obstacle Run in voorgaande jaren. Dat evenement kon dit jaar niet doorgaan wegens het coronavirus. Daarom heeft hij zelf iets opgezet, zodat hij ook nog iets kan bijdragen aan de bestrijding van dit virus.

Via de online live stream op Youtube en FB kun je elke stap volgen die Barry de 18e zal zetten. Deze live stream wordt verzorgd door het team van de Hospitalrun: Paul Thonissen, Niels Derckx en Wouter Thonissen.

De route begint bij het VieCuri ziekenhuis in Venlo en eindigt bij het AZM in Maastricht. Door een klein bedrag te sponsoren via de website van Stg. Hospital Run kun je meehelpen in de strijd tegen het virus. Ook is hier de gehele route die Barry zal afleggen, te bekijken.

Hou je van hardlopen en vind je het leuk om Barry onderweg te vergezellen, dan kan dat!  Meld je dan aan op de website van Stg. Hospital Run en ren 10 kilometer met hem mee. 

De uit Roermond afkomstige Claire Hartzuiker is eerstejaars studente Journalistiek. Ze klimt vanaf regelmatig in de pen om te schrijven over wat haar opvalt en bezighoudt.   

Tekst: Claire Hartzuiker / Foto's: Stg. Hospital Run / Fotocollage: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant