img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2020 12:04

Paspoorten en identiteitskaarten vanaf nu ook thuisbezorgd in Leudal

Heythuysen - 1 juli 2020 - Vanaf vandaag biedt de gemeente Leudal haar inwoners de mogelijkheid om hun paspoort of identiteitskaart te laten thuisbezorgen. In december 2019 kondigde de gemeente Leudal aan dat vanaf het voorjaar 2020 reisdocumenten thuis kunnen worden bezorgd. De coronacrisis leverde hierbij iets vertraging op, maar vanaf vandaag kan het. 

Wethouder Stan Backus: "Een service die we graag bieden aan onze inwoner. We hopen op deze wijze aan te sluiten bij de behoefte van onze inwoner.”

Vanaf nu thuisbezorgd
Reisdocumenten, zoals uw paspoort en identiteitskaart, kun je vanaf nu laten thuisbezorgen. Als inwoner van Leudal betaal je €4,95 voor het gebruik van deze service. Op een afgesproken tijd en plaats komt de bezorger dan langs om het reisdocument aan jou persoonlijk te overhandigen. Het aanvragen van het paspoort of identiteitsbewijs vindt daarbij wel nog plaats in het gemeentehuis. Hierbij geef je aan of je het reisdocument wilt laten thuisbezorgen.

Zo werkt het
Het reisdocument kan bezorgd worden op maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 22 uur en op zaterdag tussen 8 en 18 uur. Thuisbezorgen betekent ook bezorgen op het werk of op de sportschool. Als het reisdocument klaar is, neemt de bezorgdienst per mail contact op met de inwoner om een bezorgafspraak in te plannen.  

Goed voorbereid
De afgelopen tijd zijn de voorbereidingen getroffen om de thuisbezorging van de reisdocumenten gemakkelijk en veilig te laten verlopen, aldus wethouder Backus. "Met bezorgdienst zijn goede afspraken gemaakt in verband met de privacy en informatieveiligheid. Daarnaast hoop ik dat inwoners ook feedback geven op deze service, zodat we kunnen bijsturen indien nodig. Ik heb er vertrouwen in dat we samen het thuisbezorgen tot een succes kunnen maken voor en met de inwoner."
 

Tags
Wellicht interessant