img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-7-2020 03:25

Nieuwe samenwerking bij de Hompesche Molen Ohé en Laak

Ohé en Laak - 2 juli 2020 - Sinds 27 juni is iedereen weer welkom op het buitenterras van de Hompesche Molen bij Ohé en Laak, tegenover natuurgebied de Molenplas in Stevensweert. Natuurmonumenten gaat, als eigenaar van de molen, samenwerken met het team van de nieuwe horecaondernemer Igor Stel. Sinds begin juni is de vorige huurder en uitbater van Brasserie de Hompesche Molen uit het pand en was de molen gesloten.

img

Voorlopig zal de horeca bestaan uit de ontvangst van gasten op het buitenterras. Een bezoek aan de molen blijft daarbij mogelijk.Verder hebben de partners het plan om deze zomer samen een aantal activiteiten/arrangementen te organiseren gericht op beleving van natuur en cultuurhistorie.

Kay Jans van Natuurmonumenten: "We zijn heel blij dat we binnen een paar weken een partner hebben gevonden die ervoor zorgt dat de Hompesche Molen blijft draaien. Het is voor veel wandelaars en fietsers een start- of rustplaats voor of na een bezoek aan de naastgelegen natuur of de cultuurhistorische dorpjes Stevensweert en Ohé en Laak. De OERRR-speelnatuur die erbij ligt is een plek waar kinderen lekker kunnen ravotten, terwijl hun ouders ontspannen op het terras. Met de zomer in aantocht en voor velen van ons ‘vakantie in eigen land’, wilden we als Natuurmonumenten één ding heel graag: dat iedereen hier gewoon terecht kan."

Nieuwe horecapartner Igor Stel:  “Het is mooi om in deze pittige tijd onze ervaring los te mogen laten op zo’n prachtige locatie. We combineren straks een heerlijk terras met sfeervolle ruimtes voor feestjes en arrangementen en zijn ook van plan om samen met Natuurmonumenten een paar leuke activiteiten te organiseren die passen in dit gebied. We werken daarbij ook graag samen met de lokale omgeving. De komende dagen zetten we alles op alles om snel open te kunnen. We kijken er al naar uit om onze eerste gasten te mogen begroeten.”

Vanaf zaterdag 27 juni en tijdens het hele zomerseizoen is het terras elke dag van 10 tot 19 uur open.

In de herfst en winter zal de Hompesche Molen naar verwachting alleen in de weekenden open zijn. De exacte invulling wordt nog bekeken. De samenwerking loopt voorlopig tot en met eind 2021. Ondertussen gaat Natuurmonumenten plannen maken voor de definitieve invulling van de Hompesche Molen.

Vragen, tips of ideeën? Mail naar maasvallei@natuurmonumenten.nl.

Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.  

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant