img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2020 10:05

TV-programma ‘Denkend aan Holland’ te gast in Stevensweert

Stevensweert - 3 juli 2020 - In hun TV-programma 'Denkend aan Holland' van Omroep MAX  ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water, samen met teckel Nhaan. Op 22 en 23 juni bezochten ze met hun boot Midden-Limburg en meerden ze o.a. aan in Stevensweert. Dorpsraad Stevensweert heeft een verslag geschreven over hun bezoek aan het vestingstadje:  

img

"André van Duin en Janny van der Heijden ontdekken ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze erop uit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dit doen ze allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.  

Op 22 en 23 juni jl. bezochten ze met hun boot Midden-Limburg. Ze voeren over de Maas en meerden aan in Roermond, Thorn, Ohé en Laak en natuurlijk Stevensweert. Toen ze bij de aanlegsteiger aanmeerden hadden ze daarna spontaan een gesprekje met de dorpsbewoners op de Maasdijkbank. Deze hadden echter niet in de gaten dat dit bekende tv-persoonlijkheden waren!

In Stevensweert werden in de historische kern de opnames gemaakt. Andre en Janny fietsten vanaf de Maasdijk via het kerkhofpad ons dorp binnen en natuurlijk moest er ook gepauzeerd worden. Hierbij waren ze te gast bij restaurant Chambor. Ze kwamen hier in gesprek met dorpsgenoot Jan Mueters over ons mooie dorp. Ze waren zeer geïnteresseerd in onze historie, maar ook wilden ze meer weten over het wel en wee van de bewoners.

Natuurlijk is het afwachten wat er van deze opnames wordt uitgezonden."

Omroep MAX zendt de serie wekelijks vanaf 3 augustus 2020 uit op NPO1, waaronder ook deze aflevering.  

Foto MAX Vandaag (teckel Nhaan van Janny van der Heijden)

Wellicht interessant