img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-7-2020 18:10

Nieuwbouw in Reuver: 27 appartementen en 8 levensloopbestendige woningen

Reuver - 7 juli 2020 - Op het terrein van de de voormalige VMBO-school Broekhin aan de Parklaan in Reuver worden 27 appartementen en 8 levensloopbestendige woningen gebouwd en verhuurd door Woningcorporatie Woonwenz. De woningcorporatie won de tender die de gemeente Beesel daarvoor in februari uitschreef. 

img

Naar verwachting zijn de woningen medio 2022 klaar. Meteen na de zomer gaan de nodige procedures van start, onder meer voor wijziging van het bestemmingsplan.
 
Het worden allemaal Nul-op-de-meter-woningen, voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en WTW-units (warmteterugwin) die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nauwelijks energielasten. Ook de woonomgeving wordt duurzaam ingericht. Tussen de woningen en het appartementencomplex wordt een woonerf aangelegd met veel groen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. Het hemelwater wordt op eigen terrein geïnfiltreerd.

Wethouder Debbie Heesakkers: “Duurzaam bouwen voor een gedifferentieerde doelgroep, dat is was dit college wil." Naast deze duurzame aspecten heeft het college ook zwaar laten wegen dat het Woonwenz-plan voorziet in de bouw van zowel goedkopere huurwoningen voor starters als woningen in het middenhuursegment. 

Te zijner tijd worden de woningen verhuurd via het platform www.thuisinlimburg.nl. Belangstellenden kunnen zich nu nog niet aanmelden voor de nieuwe woningen aan de Parklaan. Wel kunnen zij alvast een profiel aanmaken op deze site en zo inschrijfduur opbouwen. Naar verwachting komen de woningen medio volgend jaar online.  

Foto's: Gemeente Beesel/ Collage: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant