img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-7-2020 10:46

Tweede editie Roermond City Triathlon gaat door

Roermond - 12 juli 2020 - Na het succes van de eerste editie van de Roermond City Triathlon (RCT) in 2019 komt er dit jaar een tweede editie, op 19 september. Deze gaat er vanwege de geldende coronamaatregelen wel anders uitzien, met o.a. een maximaal aantal deelnemers van 800.  

img

Voorzitter Martijn Noldus: “De veiligheid en gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers staat op de eerste plaats. Er worden diverse maatregelen genomen om het sportevenement op een verantwoorde manier te laten doorgaan, volgens richtlijnen van de Veiligheidsregio en de Nederlandse Triathlon Bond.”

Het aantal deelnemers is beperkt: er kunnen maximaal 800 deelnemers meedoen. De finale van de derde en vierde divisie landelijk is geschrapt. Het Nederlands kampioenschap jeugd en junioren gaat wel door.
 
Overige genomen maatregelen:  
- Er is minder publiek toegestaan. Iedere deelnemer mag 2 personen publiek meenemen.
- Ook worden op het hele terrein met markeringen routes aangegeven, zodat deelnemers en bezoekers de nodige afstand kunnen houden.
- Vrijwilligers krijgen mondkapjes en handschoenen. Daarnaast is er op veel plekken desinfecterende gel voorhanden.

De organisatie houdt de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten en houdt deelnemers hierover op de hoogte. Mocht de triatlon onverhoopt toch niet doorgaan? Dan krijgen de deelnemers hun inschrijfgeld terug.

Secretaris Jeroen van der Eerden: “Voor nu staan alle lichten op groen en doen we ons best er een succes van te maken. De inschrijvingen lopen goed, dat geeft vertrouwen en laat zien dat er grote behoefte is aan sportevenementen. ”

Aanmelden kan via www.roermondcitytriathlon.nl.

Tags
Wellicht interessant