img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2020 10:39

Robin - Gezond door de juiste voeding!

Roggel - 13 juli 2020 - Gezondheid. Iets wat we allemaal steeds belangrijker vinden. Maar maak je het ook een prioriteit in je dagelijks handelen? Door te letten op je voeding, voldoende te bewegen, sporten, water drinken, voldoende te ontspannen etc. En het gaat nog een stapje verder dan dat... 

img

Met de juiste voeding wordt je niet alleen gezonder, fitter en energieker.. Je houdt jezelf ook gezond op de lange termijn. Zowel curatief als preventief kun je namelijk kwalen en ziekten aanpakken en buiten de deur houden, mits je weet welke voeding daar wel en niet aan bijdraagt.  

Dat verpest je heus niet met een keertje buiten het boekje gaan. Wel door op dagelijkse basis verkeerde keuzes te maken en dat zie ik om mij heen regelmatig gebeuren. Vaak onbewust, omdat ons door de supermarkten/media wordt verteld dat iets geen suiker bevat, 0% vet, caloriebewust is of een andere gezondheidsclaim promoot.

Wat ik daarover zou willen zeggen.... 'Laat je niet verleiden!' Vertrouw op je eigen intuïtie en stel jezelf altijd de volgende vraag: Hoe puur en onbewerkt is dit product?

Je kunt het namelijk zo stellen: overal waar 0% vet, 0% of 50% minder suiker, light of high proteïne op staat, daar is fabrieksmatig mee gemorreld. Dat hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar vaak worden er weer andere (kunstmatige) stoffen aan toegevoegd om aan smaak of kwaliteit te kunnen voldoen.

En daar maken we de denkfout. Je denkt iets verantwoords te nemen en ongemerkt krijg je toch een hoop troep binnen. Op de korte termijn kun je daarmee misschien wel gewicht verliezen als dat jouw doel is, maar wat gebeurt er binnen in je lijf op de lange termijn? Want hoe meer bewerkt een product is, hoe moeilijker je lijf het kan registreren als voeding.

Ik kan dat uitleggen met een simpel voorbeeld. Door klanten wordt mij vaak gevraagd wat nou beter is: margarine of roomboter. Als je kijkt naar de ‘puurheid’ van het product, scoort roomboter in alle opzichten beter, want het is puur gehard melkvet. Het mag dan wel uit verzadigd vet bestaan, maar wel in een variant die wij makkelijk kunnen verteren en waarvan het merendeel niet in ons lichaam achterblijft.

Margarine daarentegen is een plantaardige olie die hard gemaakt wordt. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit raapzaad- of zonnebloemolie.

Om dit hard te krijgen worden er kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd, zo ook de vitamines en mineralen. Bovendien bevat het transvetten en die blijven wel in ons lichaam achter en veroorzaken daar de nodige schade mee.

Het kan dus wel minder calorieën bevatten, maar als jij kijkt naar wat er binnenin je lijf gebeurt, dan kies ik liever eieren voor mijn geld.
Wist jij dit ? En wat kies jij?

Gezonde groet, Robin 

Wil je graag meer informatie over Robin Seuren en haar praktijk Van Natura? Neem dan eens een kijkje op haar website www.van-natura.nl.    

 

Tags
Wellicht interessant