img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2020 07:53

Audities Muziektheater Cuypers van start

Roermond - 13 juli 2020 - In 2021 is het honderd jaar geleden dat de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers is overleden en dat jaar is in Roermond dan ook uitgeroepen tot Cuypersjaar. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een muziekproductie over deze bijzondere man: het Muziektheater Cuypers. De online audities voor deze productie starten nu.

img

Het Muziektheater Cuypers wordt het hoogtepunt van het Cuypersjaar. Eind december 2021 is de uitvoering in Theaterhotel De Oranjerie. De online audities voor deze productie starten nu en eind augustus volgen de live audities in het theater.

De naam van Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend als bouwmeester van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. 

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Bart Segers is verantwoordelijk voor de regie van de productie: "In een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven. Met veel zang en dans wordt het een dynamisch stuk. En wat ontzettend leuk is, er is ook een link naar het heden”.

Het verhaal en de liedteksten zijn geschreven door Ton Nizet. De muziek is gecomponeerd door Hub Boesten.
 
Het muziektheater wordt een productie met een mix van van professionals en amateurs. Bart Segers: “Voor zowel de hoofdrollen als het zogenoemde ensemble starten nu de audities. We zijn op zoek naar nieuw talent, jong en oud. En vragen dan ook aan (theater)scholen om bekendheid te geven aan dit muziektheater. Iedereen die belangstelling heeft om mee te doen, kan online de auditie inzenden aan de hand van drie video/audio opdrachten. Uit deze aanmeldingen selecteren we kandidaten voor de live audities eind augustus in De Oranjerie, uiteraard volgens alle RIVM-voorschriften.”

In totaal worden zeven hoofd- en bijrollen gekozen en 24 leden voor het ensemble. Auditie doen kan via de website www.muziektheatercuypers.nl

Tags
Wellicht interessant