img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-7-2020 10:00

NIEUW bij DeltaLimburg.nl: eerste kennismaking met Floris

Roermond - 15 juli 2020 - Vanaf nu elke maand de column van Floris Mokveld over duurzaamheid en duurzamer leven. Hij stelt zich hier graag zelf aan jullie voor: "Enthousiast als ik ben over het thema van groener, duurzamer leven heb ik de uitnodiging van Helian graag geaccepteerd. Vandaag stel ik mij aan jou voor en leg ik uit wat ik met ‘groen doen’ bedoel."

img

"Ik ben in 1962 in Voorburg geboren, dus in de Randstad dichtbij Den Haag. Als ik een lezing houd, is dat vaak de eerste vraag: “Komt u niet van hier?” Aan mijn uitspraak kun je dat nog steeds horen, maar nu ik al meer dan 34 jaar in het mooie Roermond woon, voel ik me echt thuis in Limburg. Ik woon samen met mijn vrouw Nicole op de Kapellerlaan, onze twee zoons hebben het nest al verlaten en Roermond verruild voor Den Haag en Tilburg.

Recent onderzoek toont aan dat 70% van de mensen in Nederland wil verduurzamen. Maar ook dat mensen vaak niet weten hóe. In deze rubriek ga ik aandacht besteden aan die dingen die echt werken en jou kunnen helpen succesvol (nog) groener te leven. Ik wil laten zien wat er kan en hoop dat jij net zo enthousiast aan de gang gaat als ikzelf. Maar ik zal ook problemen waar ik tegenaan loop aan de orde laten komen. Uit de praktijk, herkenbaar voor jou, want als pionier weet ik ook wat er mis kan gaan.

Ons huis en onze tuin zijn in de afgelopen jaren volledig verduurzaamd. Het huis uit 1925 wordt tegenwoordig met een warmtepomp en zonnepanelen klimaatneutraal verwarmd. En de tuin is klimaatbestendig aangelegd, met wateropvang en insectvriendelijke planten en bloemen.

Want voor mij is het heel duidelijk: zoals we nu omgaan met de aarde, de grondstoffen en de vele mensen die er wonen, blijft er voor onze kinderen en kleinkinderen straks niets meer te genieten over. Ik zie onze aarde als ons gemeenschappelijk ruimteschip, waarop wij door het heelal reizen. Er komen geen nieuwe grondstoffen bij, bomen verdwijnen in sneltreintempo, de dingen die we met zijn allen doen hebben effect op wereldschaal en het ruimteschip wordt steeds warmer.

Door met zijn allen groener te leven kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven genieten van deze mooie aarde. Ik gebruik het woord groen omdat ik zie dat duurzaam nogal eens verkeerd gebruikt wordt. En het leuke is, groener leven kan ook echt, is leuk en vaak veel comfortabeler of gezonder.

Interactie met jullie vind ik leuk, dus stuur je tips, vragen en opmerkingen naar floris@duurzaamroermond.nl.

Ik hoop je binnenkort op deze plek weer te zien! Floris"

Neem ook eens een kijkje op de website van Floris Mokveld: www.duurzaamroermond.nl. met veel praktische tips, ervaringen en nieuws over duurzaamheid en informatie over zijn bedrijf Bona Ciklo.  

 

 

Wellicht interessant