img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-7-2020 06:55

Europese primeur Lister Buildings Weert - Tiny Forest op eigen terrein

Weert - 18 juli 2020 - Lister Buildings in Weert heeft samen met IVN en BTL hoveniers tien parkeerplaatsen veranderd in een groene buitenwerkplek met 380 jonge boompjes: een eigen Tiny Forest. Een Europese primeur. Het Tiny Forest is de start van een meerjarige samenwerking tussen IVN Natuureducatie en Lister Buildings. Het Weerter bedrijf heeft de ambitie om in elke nieuwe woonwijk die zij bouwen, een Tiny Forest te planten.

Werknemers van Lyster Buildings kunnen nu op enkele meters van hun kantoor buiten werken, overleggen en pauzeren. 

Stefan van den Brink, CEO van Lister Buildings: “Een Tiny Forest leent zich uitstekend om groen terug te brengen in de bebouwde omgeving. Naast de toename van vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren, is het een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Dat maakt een Tiny Forest een belangrijk onderdeel van onze visie op natuur- en sociaalinclusieve leefomgevingen.”

Daan Bleichrodt, projectleider Tiny Forest bij IVN: “Lister Buildings is intrinsiek gemotiveerd om wijken te bouwen die de natuur en biodiversiteit stimuleren. Dit partnership draagt direct bij aan onze missie om mens en natuur te verbinden. Dat doen wij door het ontwikkelen en beleefbaar maken van natuur dichtbij. In de buurt, op school en in de tuin. Hopelijk volgen meer bedrijven dit voorbeeld, en planten ze een minibos op eigen terrein.”

Groen doet goed
Naar buiten en de natuur in gaan zorgt voor minder stress. Het grootste rustgevende effect vindt plaats in de eerste vijf minuten dat we ons in de natuur bevinden. Bovendien zorgt de natuur dat we creatiever zijn, ons probleemoplossend vermogen verbetert en we ons beter en langer kunnen concentreren. Een Tiny Forest is dus niet alleen goed voor de natuur, maar heeft ook een flinke meerwaarde voor werknemers.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor insecten en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar.

Meer weten over het project Tiny Forest van IVN?  Klik hier.

Wil jij ook een Tiny Forest bouwen? Meld je dan hier aan als initiatiefnemer bij IVN.

Foto IVN / collage DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant