img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-7-2021 12:30

Tien tips om inbraak te voorkomen tijdens jouw vakantie

Midden-Limburg - 24 juli 2021 - Ook in onze regio is de zomervakantie begonnen! Dat betekent dat de komende weken veel mensen op vakantie gaan en dat veel huizen een tijdje niet worden bewoond. Dan wil je natuurlijk niet dat er tijdens jouw afwezigheid wordt ingebroken! Maak het inbrekers tijdens jouw afwezigheid niet te gemakkelijk! Independer geeft 10 praktische tips om de kans op inbraak te verkleinen:  

img

1. Zeg niet dat je niet thuis bent: Vermeld niet op je voicemail dat je niet thuis bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.

2. Zorg voor een bewoond uitziend huis: Laat wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen, zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.

3. Laat geen post liggen: Vraag iemand om de post weg te halen, zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.

4. Sluit goed af: Zorg dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten met deugdelijke sloten. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op een inboedelverzekering.

5. Zorg voor zichtbaarheid: Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.

6. Vraag de buren om hulp: Heb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

7. Vraag de buurt om hulp: Vertel de buren dat je niet thuis bent, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

8. Berg kostbare spullen op: Zorg dat ze uit het zicht zijn. Laat dus bijvoorbeeld niet je tablet op tafel liggen.

9. Stel je buitenlamp in op beweging: Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

10. Maak een whatsappgroep met de buren: Door elkaar op de hoogte te houden en dat met een bord in de wijk zichtbaar te maken, schrik je inbrekers af.

Bron Independer
240721/HvL

 

 

Tags
Wellicht interessant