img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-7-2020 10:24

Lancering Roermondjes app 'Full of stories'

Roermond - 19 juli 2020 - Gisteren werd in Roermond de Roermondjes app 'Full of stories' gelanceerd. Op het Kazerneplein, het Kloosterwandplein en in de Neerstraat zijn grote 'mondbanken' geplaatst. De praatwolk toont een kaart die verwijst naar 20 bordjes/pinpoints in de stad waar meer te vertellen is over de geschiedenis en cultuur van Roermond. Met behulp van een app - de Roermondjes app - kunnen bezoekers deze locaties vinden.

Het project is een onderdeel van het programma: Vitale Stad waar 24 projecten in samenwerking met de provincie zijn bepaald. De basis van dit project is gelegd bij een zogenaamd dreamteam: culturele instellingen, ondernemers en andere betrokkene in de binnenstad.

Het doel van het project is om de binnenstad en de culturele instellingen met elkaar te verbinden via de verhalen. Vandaar dat als beeldmerk weer is gekozen voor de mond: de mond vertelt de verhalen van Roermond. 

De Roermondjes app is tweetalig: Nederlands en Duits. Bij de Roermondjes-logo's in Roemond is extra virtuele informatie beschikbaar die je met behulp van de app kunt zien/lezen. Er wordt daarbij ook gewerkt met hologrammen.

Je kunt hem HIER downloaden voor Android.

Foto en video: Fred Simons

 

Tags
Wellicht interessant