img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2020 11:10

Het ANWB Kinderfietsenplan - doneer een fiets

20 juli 2020 - Nederland is een echt fietsland, maar helaas is de realiteit dat de aanschaf van een fiets voor 1 op de 9 kinderen te duur is. ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets en daarom is er het Kinderfietsenplan. Door heel Nederland worden fietsen ingezameld, opgeknapt en met hulp van partners op de juiste plek bezorgd. Help jij mee, zodat elk kind na de zomervakantie op zijn eigen fiets veilig naar school kan?

img

Het Kinderfietsenplan werkt samen met onder andere Stichting Leergeld, Kindpakket en Nationaal Fonds Kinderhulp. Met hun hulp komen de fietsen terecht bij kinderen die ze het hardst nodig hebben en waarvoor het niet mogelijk is zelf een fiets aan te schaffen.

De ANWB werkt samen met sociale werkplaatsen die ervoor zorgen dat de fietsen worden opgeknapt tot veilige fietsen. Met deze werkplaatsen wordt ook bekeken hoe deze fietsen onderhouden kunnen worden zodat kinderen kunnen blijven fietsen.

Doneer je fiets
Heb jij één of misschien wel meerdere fietsen die je kunt missen? En is deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer hem aan het Kinderfietsenplan zodat ieder kind na de zomervakantie veilig op de fiets naar school toe kan.

Kijk eerst of er een inzamelpunt bij jou in de buurt is. Lukt het je niet om naar één van deze inzamelpunten te gaan, dan is dat geen probleem. Je kunt je fiets ook aanmelden, dan komt een vrijwilliger de fiets bij je thuis ophalen. Nadat je je fiets hebt aangemeld, ontvang je een e-mail met de te verwachten ophaaltermijn.

De fietsen die worden gedoneerd, worden opgeknapt of gedemonteerd waarbij nog bruikbare onderdelen worden hergebruikt. Zo krijgt jouw fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.

Welke fietsen zijn welkom?
Jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8-18 jaar (24, 26 of 28 inch wielmaat). De volgende fietsen zijn helaas niet geschikt voor het Kinderfietsenplan: mountainbikes, elektrische fietsen, vouwfietsen, racefietsen, tandems, fietsen met een derailleur.

Afbeelding: DeltaLimburg.nl 

  

Tags
Wellicht interessant