img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-7-2020 10:45

ROER College Schöndeln - nieuwe start, nieuwe naam

Roermond - 22 juli 2020 - Op 1 augustus worden MAVO Roermond en Lyceum Schöndeln samen het nieuwe ROER College Schöndeln. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het nieuwe gebouw klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. De leerlingen van MAVO Roermond zijn begin julie een kijkje gaan nemen, om alvast een indruk te krijgen van hun nieuwe schoollocatie. 

img

ROER College Schöndeln: "Het nieuwe gebouw is een prachtige, mooi in de natuur opgaande, onderwijsplek geworden. Van alle gemakken voorzien en met volledig nieuw meubilair. De totstandkoming van dit gebouw is in dit filmpje te zien, een aanrader!"

Ook het hoofdgebouw is aanpast

Zo is er onder andere een tochtsluis gemaakt bij de hoofdingang, is de receptie vernieuwd, zijn er informatieschermen geplaatst en 350 kluisjes bijgeplaatst. Om enkele vernieuwingen te noemen. De buitenkant van de hoofdingang is aangepast om aan te sluiten bij de nieuwe huisstijl (zie foto). 

Veilige bereikbaarheid voor fietsers

Op korte termijn wordt een nieuwe fietsingang met aansluitend een fietspad aangelegd op het schoolterrein. Hierdoor kunnen fietsers komend vanaf het centrum van Roermond eerder gescheiden worden van het gemotoriseerd verkeer. De gemeente Roermond gaat tevens op de toegangsweg naar de school een aantal veiligheidsverhogende aanpassingen realiseren.  

Volledig vernieuwd sportterrein

Het sportveld is volledig vernieuwd en voorzien van een belijnde sintelbaan van 100 meter. Naast deze hardloopbaan is een verspringbak van 20 x 10 meter die ook gebruikt kan worden voor o.a.  beachvolleybal. Om te zorgen dat er in alle jaargetijden kan worden gesport is een kunstgrasbaan aangelegd van 40 x 20 meter. Het natuurlijke gras is volledig opnieuw ingezaaid en voorzien van drainage (waterafvoer) en een volledig automatisch aangestuurde beregeningsinstallatie.  

Foto: FB ROER College Schöndeln 

 

 

Wellicht interessant