img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2020 09:00

Zomerwandeling door vestingstadje Stevensweert met gids

Stevensweert - 23 juli 2020 - Op zondag 26 juli 2020 organiseert VVV Midden-Limburg een zomerwandeling door Stevensweert. Ontdek samen met een gids deze voormalige vestingplaats, gelegen op een eiland in de Maas. In het Streekmuseum maak je kennis met de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere gebied.

img

Stevensweert is een oud vestingstadje met vele monumenten. De strategische positie tussen de steden Roermond en Maastricht bleef ook de Spanjaarden niet onopgemerkt en zij stichtten er in 1633 de vesting Stevensweert. De historische kern herinnert aan de tijden van de versterking. De straten lopen als spaken in een wiel naar één middelpunt, de hoofdwacht. Door de reconstructie van de vestingwerken is duidelijk het stervormige patroon te zien waarbij de straten verbonden zijn met de meetkundig uitgezette wallen, gracht en ravelijn. In het Streekmuseum maak je kennis met de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere gebied.

Startpunt: VVV, Jan van Steffeswertplein 1, Stevensweert

Datum en tijd: zondag 26 juli 2020, om 13 uur

Deelname: € 5 per persoon inclusief entree streekmuseum, maximaal 10 deelnemers. Reserveren is verplicht en kan via de website van VVV Midden-Limburg.


Foto: Leon van Lier (Jan van Steffeswertplein)

Wellicht interessant