img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-7-2020 04:10

Goede doelen Roermond City Swim 2020 bekend

Roermond - 31 juli 2020 - Vanaf vanavond 18 uur kun je je inschrijven voor de Roermond City Swim op zaterdag 5 september. Het wordt een unieke editie, op een bijzonder stukje Roer en zonder publiek. De goede doelen van dit jaar zijn de Stichting Vrienden van Laurentius (betere diagnostiek en behandeling dementerende ouderen) en de Maarten van der Weijden Foundation (kankeronderzoek en -projecten). 

img

Léon op de Coul, voorzitter Stg. Roermond City Swim: “De Roermond City Swim is dit jaar 3 uur online en op TV via onder andere TV Ellef op de voet te volgen. Het publiek gaat dus niets missen. Sterker nog, door nauwkeurig gekozen camera-opstellingen wordt de zwemtocht in een schitterende, natuurlijke omgeving, geregistreerd. Volledig ‘corona-proof’ worden de kijkers meegenomen in unieke beelden die je normaal niet te zien krijgt. Mede daardoor wordt het dan ook een unieke en eenmalige mogelijkheid voor deelnemers én kijkers!” 
 
Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden: 750 meter en 2 kilometer. Het parcours van 750 meter gaat volledig stroomafwaarts. Het parcours van 2 kilometer is voor geoefende zwemmers omdat 625 meter stroom opwaarts wordt gezwommen.
 
Clinics
Ook dit jaar worden er weer clinics georganiseerd, minimaal vijf: drie in het open water en twee in het zwembad. Dit ter voorbereiding en om te wennen aan zwemmen in open water.
 
Meer informatie is te vinden op de website van Roermond City Swim en op de FB-pagina.
 

Tags
Wellicht interessant