img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-7-2020 15:15

Kermissen in Maasgouw gaan door

Maasgouw - 31 juli 2020 - De kermissen in Wessem (22 augustus), Stevensweert (5 september), Heel (5 september), Maasbracht (26 september), Beegden (3 oktober) en Thorn (10 oktober) gaan door. Wethouder Tim Snijckers:  "Het is belangrijk dat culturele activiteiten door kunnen gaan. Er is dit jaar al heel veel afgezegd en het risico is dat je daarmee ook afstel krijgt. Ik vind het belangrijk om culturele activiteiten en sociale cohesie overeind te houden. Kermissen dragen daar aan bij."

img

Het coronavirus heeft de wereld behoorlijk op zijn kop gezet, dat is bekend. Vele culturele activiteiten zijn afgelast, waaronder ook kermissen.

De gemeente Maasgouw heeft de mogelijkheden onderzocht om de (resterende) kermissen in de gemeente door te kunnen laten gaan. Vanwege alle maatregelen tegen de verspreiding van het virus is de organisatie van een kermis veel meer werk dan in een normale situatie. De gemeente heeft daarom de hulp ingeroepen van Stichting Traditionele Kermisorganisatie (STK) om de kermissen te organiseren.

In goed overleg is afgesproken dat de STK zorgt voor het uitwerken van een plan en een coronaproof aanpak, het uitzetten van looproutes, het plaatsen, onderhouden en bijvullen van desinfectiezuilen, leveren en ophangen van banners, toezicht op naleving van de RIVM regels, plaatsen van bebording met de regels, etc. De gemeente organiseert de attracties, net zoals anders. 

Het is de bedoeling om alle resterende kermissen te organiseren maar er wordt per kermis geëvalueerd en indien nodig/mogelijk wordt er bijgestuurd. Een eventuele tweede golf kan ook gevolgen hebben voor de kermissen.

Stockfoto
 

Wellicht interessant