img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-8-2020 12:25

Zomerspecials Kempen~Broek 2020

Midden-Limburg / Limburg (B) - 2 augustus 2020 - Het Grenspark Kempen~Broek is een 25.000 hectare groot Nederlands en Belgisch grensoverschrijdend landschap, ruwweg tussen Weert en Maaseik. Thuisblijvende vakantievierders kunnen met de speciale Verkenner Zomerspecials dit bijzondere natuurgebied gaan ontdekken. Er zijn twee activiteiten: 'op safari in Kempen-Broek' en 'Kempen-Broek in een notendop'.  

Op safari in Kempen~Broek  

Trek met je gezin of vriendjes op safari door de ruige wildernis van het Kempen~Broek! Met een safari zoekkaart waarop planten- en diersoorten staan, ga je op zoek naar heel wat soorten. Wie de meeste vindt, heeft gewonnen. Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Kun jij jezelf onzichtbaar maken in het bos? Ben je niet vies van wat zand tussen je tenen? Kom mee spelen en speuren en doe mee met de spelletjes en opdrachten. Durf je de uitdaging aan?

Kempen~Broek in een notendop 

Deze activiteit is vooral bedoeld voor volwassenen. Ben je op zoek naar een gezellig uitstapje op zondagmiddag? Ga je graag wandelen, wil je Kempen~Broek beter leren kennen maar weet je ook graag wat meer over het gebied waarin je wandelt? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Een Verkenner vertelt je in een notendop wat Kempen~Broek is en neemt je mee op pad langs de mooiste plekjes van het gebied. Onderweg vertelt hij over het bijzondere van het gebied, de planten en dieren, de geschiedenis, het natuurbeheer, enz.

Je kunt je via deze link inschrijven. Hier vind je ook alle overige informatie.

Op de websites www.kempenbroek.eu en www.nationaalpark.be vind je veel tips om te wandelen, fietsen, spelen, picknicken en kamperen in het Kempen~Broek. Met suggesties voor dagtochten, verborgen plekjes en mooie routes maak je er een avontuurlijke en veilige zomer van!

Stockfoto 
 

Tags
Wellicht interessant