img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-8-2020 02:50

Termijn online audities Muziektheater Cuypers verlengd

Roermond - 4 augustus 2020 - De termijn voor de online audities voor “Muziektheater Cuypers, Vader – Zoon – Architect” is verlengd tot en met 17 september. Op 25 september krijgt iedereen een mail. De gelukkigen mogen door naar de live audities op 4 oktober in TheaterHotel de Oranjerie. In 2021 is het 100 jaar geleden dat de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers is overleden en dat jaar is in Roermond dan ook uitgeroepen tot Cuypersjaar met o.a. een muziekproductie over deze bijzondere man: het Muziektheater Cuypers. 

img

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader.

Bart Segers is verantwoordelijk voor de regie van de productie: "In een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven. Met veel zang en dans wordt het een dynamisch stuk. En wat ontzettend leuk is, er is ook een link naar het heden”.

Het muziektheater wordt een productie met een mix van professionals en amateurs.

Bart Segers:"We zijn op zoek naar nieuw talent, jong en oud. En vragen dan ook aan (theater)scholen om bekendheid te geven aan dit muziektheater. Iedereen die belangstelling heeft om mee te doen, kan online de auditie inzenden aan de hand van 3 video/audio opdrachten. Uit deze aanmeldingen selecteren we kandidaten voor de live audities begin oktober in TheaterHotel De Oranjerie, uiteraard volgens alle RIVM-voorschriften.”

In totaal worden 7 hoofd- en bijrollen gekozen en 24 leden voor het ensemble. Auditie doen kan via deze pagina.

Foto: Muziektheater Cuypers

Tags
Wellicht interessant