img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-8-2020 12:25

In actie tegen zomereenzaamheid - zomerbellijn en aanwaaimaand

8 augustus 2020 - Seniorenorganisatie KBO-PCOB is een speciale Zomerbellijn voor senioren gestart en heeft de maand augustus uitgeroepen tot 'aanwaaimaand'. De lijn is er voor ouderen die om een praatje verlegen zitten of behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen. In deze 'aanwaaimaand' roept de organisatie op om extra om te kijken naar degenen die alleen zijn en wellicht wat extra aandacht kunnen gebruiken. 

img

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Nu de zomervakanties in volle gang zijn, merken we dat veel senioren contact met anderen missen. De kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, de huishoudelijke hulp is ook een paar weken vrij. Mensen voelen zich dan snel eenzaam of willen gewoon even tegen iemand aan praten. Voor deze mensen hebben we de Zomerbellijn in het leven geroepen.”

Zomereenzaamheid 

De KBO-PCOB Zomerbellijn is op maandag tot en met donderdag van 10 uur tot 13 uur te bereiken op 030 -3400 680.

In deze tot 'aanwaaimaand' uitgeroepen periode vraagt KBO-PCOB aan iedereen om extra om te kijken naar degenen die alleen zijn en misschien wel wat aandacht kunnen gebruiken. Dat kan heel dichtbij zijn: een buurman, een familielid of een bekende uit het verenigingsleven die nu weinig om handen heeft.

Manon Vanderkaa: "Waai eens aan en knoop een praatje aan. Zodat ook deze (corona)zomer wat luchtiger wordt."

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant