img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-8-2020 03:55

Open Monumentendag 2020 - een bijzondere editie

9 augustus 2020 - De 34 editie van de Open Monumentendag, die plaatsvindt op 12 en 13 september, gaat door. Maar wel anders dan anders. Het thema van dit jaar is Leermonument. Lokale comités hebben hard gewerkt aan alternatieve programma’s, al dan niet binnen het jaarthema. Het advies is om dit jaar voorbereid op pad te gaan: kijk wat er in jouw eigen omgeving te doen is en reserveer waar noodzakelijk vooraf.

img

De lokale comités hebben hard gewerkt aan alternatieve programma’s, zoals fiets- en wandeltochten, films, virtuele tours en 3D experiences, al dan niet binnen het jaarthema Leermonument.  

De veiligheid van de bezoekers en betrokken vrijwilligers staat hierbij voorop. De georganiseerde activiteiten vind je op www.openmonumentendag.nl en deze worden de komende tijd nog verder aangevuld.

Marlo Reeders, directeur Nederland Monumentenland: “We zijn enorm trots op alle betrokken vrijwilligers en leven mee met de comités die moesten besluiten dit jaar over te slaan. We zijn samen door het labyrint van onzekerheden en hindernissen getrokken en velen werkten in gedecimeerde teams. Dat er nu toch zo veel alternatieve programma’s zijn uitgedacht is een prestatie van formaat.”

De Open Monumentendag beleeft dit jaar de 34e editie en wordt georganiseerd door Stichting Nederland Monumentenland. Vorig jaar werd deze grootste culturele manifestatie van Nederland nog bezocht door 1,2 miljoen bezoekers. 

Foto: Leon van Lier

Tags
Wellicht interessant