img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2020 09:50

Ontdek al fietsend en wandelend de drinkwaterbronnen in Limburg

Limburg - 12 augustus 2020 - WML heeft in samenwerking met Route.nl een reeks wandel- en fietsroutes uitgestippeld op de drinkwaterbronnen van Limburg. Deze zomer blijven veel mensen dichtbij huis en dan is een wandel- of fietstocht door de eigen regio een leuke, sportieve en coronaproof bezigheid. Met deze routes kun je ontdekken waar ons drinkwater vandaan komt.  

img

De bronnen van het Limburgse drinkwater liggen vaak op de mooiste plekken van Limburg. Van de bosrijke Mookerhei tot aan het heuvelachtige Mergelland. Bij elke route stroomt onder voeten of wielen, diep in de bodem, het drinkwater van de toekomst. Dit water is op weg om lokaal opgepompt te worden en vervolgens gezuiverd thuis uit de kraan te komen. 

Onzichtbare zichtbaar maken  

Het drinkwater uit de kraan is heel gewoon en vanzelfsprekend, maar toch ook heel bijzonder. Naast een echt natuurproduct, is ons drinkwater het meest gebruikte streekproduct uit en in Limburg. De drinkwaterproductie vindt voor een groot deel plaats in de Limburgse bodem en is niet zichtbaar. via deze wandel- en fietsroutes maakt WML het onzichtbare meer zichtbaar.  

Bron van water onbekend 

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Limburgers niet weten waar hun eigen drinkwater vandaan komt. Ook als ze ernaar raden, gaat het best vaak mis. Met deze routes kun je nu op pad om het zelf te ontdekken.  

Geniet volop en verantwoord 

De routes op de waterbronnen zijn gemaakt om een leuke, Limburgse zomer te beleven. Voor de dorst onderweg staan er in heel Limburg zo’n 125 watertaps en zijn er zo’n 600 horecagelegenheden die graag een ’Slokje Limburg' (kraanwater) schenken.  

Ontdek hier de wandel- en fietsroutes op de bronnen van het Limburgse drinkwater. 

Foto WML 

Wellicht interessant