img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-8-2020 02:18

Tour de Leudal - de mooiste wielerverhalen

Heythuysen - 31 augustus 2020 - Op 18 september organiseert het Bibliocenter in de Bombardon een bijzondere thema-avond over de wielersport. Gastspreker is Wilfried de Jong en de presentatie is in handen van Martijn Crins. Een interactieve avond waarin de wielersport centraal staat in de laatste en beslissende week in de Tour de France. Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel, er is slechts plek voor maximaal 80 bezoekers. 

img

Sprekers én liefhebbers
Als spreker is deze avond de bekende schrijver, theater- en televisiemaker Wilfried de Jong (1957) te gast. In juni verscheen zijn nieuwste boek De man en zijn wielerverhalen. Presentator/interviewer/quizmaster van de avond is Martijn Crins, een lokale theaterman, cabaretier en liefhebber van de wielerkoers.
Naast een gesprek en verhalen over de wielersport, een interview en vraag en antwoord met het publiek, zal er ook een wielerquiz plaatsvinden op deze avond. 

Wielersport populair
De populariteit van de wielersport neemt steeds meer toe. Het korte wielerseizoen (door de corona-omstandigheden) zorgt ervoor dat in slechts een paar maanden de tijd een volledig wedstrijdprogramma gereden gaat worden. Zeker de Tour de France ‘leeft’ ieder jaar bij de mensen. Gezien het wedstrijdprogramma wordt dit momentum alleen maar groter.  

Over Wilfried de Jong
Wilfried de Jong (1957) werd bekend door het succes van de theatervoorstellingen van Waardenberg en De Jong. Daarna legde hij zich toe op het maken van televisieprogramma’s Sportpaleis De Jong, Pakhuis De Jong, Holland Sport en 24 uur met... In juni verscheen zijn nieuwste boek De man en zijn wielerverhalen. Dit boek sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl.

Wanneer: zaterdag 18 september 2020, van 20 tot 22 uur

Waar: De Bombardon, St. Antoniusstraat 2, Heythuysen (Theaterzaal)

Toegang: Leden € 10 / Niet-leden € 15. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht en kan hier. Door de maatregelen van het RIVM is het maximum aantal deelnemers 80. 

Stockfoto (Tour de France 2017)

Tags
Wellicht interessant