img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2020 01:47

Wandelen door de Paardenbegrazing in De Groote Peel - met gids

Ospeldijk - 10 september 2020 - Wandel op zondag 13 september met een gids vanaf Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk naar de zandrug aan de oostzijde van De Groote Peel waar geen veen in de grond zit. Hier geen waterplassen, maar paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van De Groote Peel. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen die het gebied begrazen.

img

Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar De Groote Peel heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het nationaal park loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Deze strook biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van De Groote Peel. Onderweg slenteren Shetlander pony’s die het gebied begrazen.
 
De excursie start bij het buitencentrum en gaat, via de gele route en de derde baan richting Paardenbegrazing. Het eerste deel van de wandeling loop je nog in het ‘natte gedeelte’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt.
 
De excursie start om 13 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. 

De excursie is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 - 3 uur.

Deelname kost € 6,- per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan hier.    
 
Foto: Marijke Vaes-Schroën

Tags
Wellicht interessant