img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2020 09:45

Synthese biedt hulp bij thuisadministratie in Leudal

Leudal - 20 augustus 2020 - Woon je in de gemeente Leudal en heb je moeite met het overzicht houden op jouw persoonlijke administratie en financiën? Als er in jouw directe omgeving niemand is die jou daarbij kan helpen, neem dan eens contact op met Synthese. Vrijwilligers van de Thuisadministratie bieden tijdelijk ondersteuning met als doel dat je je eigen regie over de administratie versterkt of behoudt. Deze ondersteuning is gratis. 

img

Vaak zijn er nieuwe regels, vergoedingen en wijzigingen die per organisatie of gemeente verschillen. Dit kan het moeilijk maken om het overzicht te houden op de persoonlijke administratie en financiën. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, het niet goed beheersen van de Nederlandse taal, verlies van werk of het verlies van een naaste. Maar ook door een ziekte of beperking kan het (tijdelijk) moeilijk zijn de administratie op orde te houden. Of denk aan de digitale kloof die door snelle ontwikkelingen heel snel kan ontstaan.

Vrijwilligers van de Thuisadministratie bieden tijdelijk ondersteuning bij jou thuis. Het doel van deze ondersteuning is dat je je eigen regie over de administratie versterkt of behoudt.

Het gaat om:

- Helpen met het ordenen van de post en de financiële administratie door deze samen met jou door te nemen.
- Een overzicht maken van de inkomsten en uitgaven.
- Samen met jou kijken hoe je kunt voorkomen dat er schulden ontstaan.
- Het geven van informatie over geldzaken en regelingen die bedoeld zijn om de lasten voor mensen met een minimum inkomen te verlichten.
- Helpen met invullen van formulieren.
- Er samen met de vrijwilliger naar toe werken dat je de administratie weer zelfstandig regelt.

Na een gesprek met een medewerker wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor deze administratieve ondersteuning. Dan zal een vaste vrijwilliger contact opnemen en een afspraak maken. Deze ondersteuning is gratis en bestaat uit één of meerdere huisbezoeken.

Je kunt contact opnemen met Yvonne Reijnders van Synthese via e-mail info@synthese.nl of telefonisch 0475-745138.

Een reactie van een inwoner: “Mijn vrouw regelde thuis altijd de administratie: de laatste jaren deden we dit samen omdat we elkaar aanvullen in deze digitale wereld.  Helaas kan mijn vrouw tegenwoordig erg slecht zien en kan me daarom niet meer helpen… Het is zo fijn dat ik altijd een beroep kan doen op de hulp van Thuisadministratie: er komt een vaste vrijwilliger. Het is voor ons een prima oplossing.”

Afbeelding Synthese

Tags
Wellicht interessant