img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-8-2020 10:14

Wisseltentoonstelling 'Roofvogels in het Leudal'

UPDATE 30 september 2020 - Het bezoekerscentrum Leudal is per heden gesloten. 

Haelen - 21 augustus 2020 - Vanaf 30 augustus kun je in het Leudalmuseum in het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen de nieuwe wisseltentoonstelling 'Roofvogels in het Leudal' bezoeken. Maak kennis met de roofvogels die in het Leudal voorkomen, zoals de diverse valken, de buizerd, de sperwer, de havik en de wespendief en natuurlijk de verschillende soorten uilen die het Leudal bevolken.

img

Van bijna alle soorten zijn opgezette exemplaren te bewonderen en er is veel informatie over de vele verschillende eigenschappen en gewoonten van de vogels.
 
Uilen in de cultuur en in de kunst

Naast uitgebreide informatie over het leven en het leefgebied van de diverse roofvogels en uilen wordt er in de tentoonstelling ook aandacht besteed aan de rol van m.n. de uil in de cultuur, de kunst en literatuur. De uil is altijd al een mysterieuze verschijning geweest die vele kunstenaars door de eeuwen heen heeft geïnspireerd. De tentoonstelling geeft een interessante doorsnede van de vele voorbeelden op dat vlak.
 
Kinderen

De tentoonstelling is ook de moeite waard voor kinderen en gezinnen vanwege het educatieve element. Kinderen kunnen in de tentoonstelling proefjes doen die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld de zintuigen van vogels waardoor onder andere duidelijk wordt hoe vogels eigenlijk kijken.
 
Workshop en lezing.

Vooralsnog worden er in verband met de coronabeperkingen nog geen lezingen en workshops gepland. We houden je op de hoogte, mocht dat veranderen. 

Wanneer: 30 augustus 2020 tot en met 10 januari 2021 

Waar: Leudalmuseum, Roggelseweg 58, Haelen tijdens de openingstijden van het museum

Entree: € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

Foto: Leudalmuseum (torenvalk biddend)

 

Tags
Wellicht interessant