img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-8-2020 04:20

2e Roermond City Thriathlon - coronaproof

Roermond - 21 augustus 2020 - De 2de editie van de Roermond City Triathlon wordt gehouden op zaterdag 19 september, inclusief de NK jeugd en junioren en het NK onder 23. Na een mooie eerste editie in 2019 wil de organisatie de triathlon door laten gaan, coronaproof. Inschrijven is zonder risico. Mocht het sportevenement toch niet door kunnen gaan, dan ontvangen deelnemers hun inschrijfgeld terug. 

img

Secretaris Jeroen van der Eerden: “De Nederlandse Triathlonbond heeft ons gevraagd om naast het Nederlands kampioenschap voor Jeugd en Junioren, ook het kampioenschap voor onder 23 te organiseren. Dat doen we natuurlijk met veel plezier! Voor de organisatie betekent dit een enorme waardering van wat ze tot nu toe hebben laten zien. Zeker tegen de achtergrond van de te nemen COVID-19 maatregelen. De RCT is daarnaast verheugd dat er de mogelijkheid geboden kan worden aan talenten, die eindelijk hun “triathlondegens” mogen kruisen.”

800 deelnemers aan de start

Op 19 september kunnen maximaal 40 deelnemers aan de meet staan die met elkaar gaan strijden om het NK tot 23 jaar. De organisatie heeft binnen het programma ruimte gemaakt om dit NK mogelijk te maken. Starttijd van deze categorie is vlak voor de stat van de junioren jongens en meisjes, om 10.57 en 11.07 uur. In totaal verschijnen op 19 september zo’n 800 deelnemers aan de start van de RCT, verdeeld over jeugd en senioren met onderdelen als sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) en kwart triathlon. (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen).

Corona-proof

Voorzitter Martijn Noldus: “Voor de RCT worden diverse maatregelen genomen om het sportevenement op een verantwoorde manier te laten doorgaan, volgens richtlijnen van de Veiligheidsregio en de Nederlandse Triathlon Bond. Alleen het onderdeel fietsen is toegankelijk voor toeschouwers, natuurlijk ook volgens de COVID-19 maatregelen. Voor de onderdelen zwemmen en lopen worden alleen op uitnodiging toeschouwers toegelaten.” 

Inschrijven en meedoen

Er zijn nog enkele tickets voor de triathlon te krijgen. Meedoen? Aanmelden kan hier

FB Roermond City Triathlon / collage DeltaLimburg.nl

 

 

Tags
Wellicht interessant