img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2020 02:43

19 september - Dag van de Minibieb

Ell / Horn / Roggel - 13 september 2020 - Op 19 september wordt voor de eerste keer de Dag van de Minibieb georganiseerd. Op steeds meer plaatsen zie je minibiebs - een boekenkast buiten - waar je gratis boeken kunt lenen en ruilen. Tijdens deze Dag van de Minibieb, een soort Open Huis, maar dan buiten bij een Minibieb,  organiseren beheerders door heel Nederland kleine activiteiten bij hun Minibieb. Drie van de deelnemende Minibiebs staan in Ell, Horn en in Roggel. 

De Minibieb in Ell vind je bij Jasmijnstraat 2. De beheerder organiseert die dag een boekenruilmarkt, een hobbymarkt en boekenleggers maken.

De Minibieb in Horn vind je bij Schelkens-ven 3. Dit jaar bestaat deze minibieb precies 5 jaar. Je kunt persoonlijk kennismaken met de eigenaar, een kopje koffie/thee drinken, je kunt een cadeaudoosje vouwen en elke bezoeker krijgt een presentje. 

De Minibieb in Roggel vind je bij Korenbloemstraat 11. Je kunt persoonlijk kennismaken met de beheerder en medelezers.  

Alle activiteiten worden door de beheerders zelf bedacht en uitgevoerd. Bij iedere deelnemende Minibieb is weer iets anders te doen. Uiteraard kun je bij alle Minibiebs naar hartelust boeken ruilen. Tip: neem je mooiste boeken mee om te ruilen. Dan heeft de beheerder na deze dag ook weer een voorraad mooie boeken om de Minibieb mee te vullen.  

Ben je benieuwd of er ook in jouw eigen dorp/stad minibiebs zijn? Op de website minibieb.nl kun je zoeken op plaatsnaam. 

Wil je zelf een minibieb openen? Op de website minibieb.nl vind je alle informatie.

Bezoek je één of meerdere Minibiebs op 19 september? Hou dan wel rekening met de geldende coronamaatregelen. 

Op de website dagvandeminibieb.nl kun je zien welke Minibiebs meedoen. Heb je zelf een Minibieb en wil je meedoen op 19 september, dan kun je deze hier ook aanmelden. 

Foto: Leon van Lier (een van de minibiebs in Roggel)/collage DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant