img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2020 03:30

Plaatsing jukken bij beschadigde stuw Linne

Linne - 27 augustus 2020 -  Op maandag 10 februari 2020 raakte de stuw in Linne beschadigd door twee duwbakken die door de storm op drift waren geraakt. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het herstel van de stuw. De laatste fase is het vervangen van de 14 jukken. Wij gingen afgelopen maandag een kijkje nemen tijdens het plaatsen van een van de jukken, waarbij we o.a. dronebeelden hebben gemaakt.  

Bij de eerste controle na de aanvaring in februari bleek onder meer dat er 4 jukken zichtbaar beschadigd waren en vervangen moesten worden. Het inspecteren van de overige 10 jukken kost veel tijd en Rijkswaterstaat wilde voorkomen dat er te laat gestart zou worden met de fabricage van nieuwe jukken indien na inspectie zou blijken dat dit noodzakelijk is.

Omdat dat de stuw hersteld moet zijn vóór het begin van het hoogwaterseizoen in november en omdat stuw Linne toch al op de planning stond voor een grote onderhoudsbeurt over 2 à 3 jaar, heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen nu reeds alle 14 jukken te vervangen. Behalve de jukken worden ook de brugdelen opnieuw ontworpen en gefabriceerd, wordt er een nieuwe lier aangebracht en zal de kraan worden aangepast of vervangen.

Videoreportage Pieter Cornelissen/dronebeelden Jean-Peter Adams 

Wellicht interessant