img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-8-2020 09:59

Grote verkoop en veiling kunst van de gemeente Leudal

Haelen - 28 augustus 2020 - Op zondag 6 september vindt in en om het oude gemeentehuis van Haelen een grote verkoop en veiling plaats van kunst van de gemeente Leudal. Van 10 tot 17 uur kunnen de kunstwerken worden bezichtigd. Om 17 uur start de veiling van enkele topwerken uit de collectie. De andere werken kunnen tegen een zeer sympathieke vraagprijs meteen worden aangekocht. 

img

Kunstfietsen

De activiteit is gelegen op de route van het Kunstfietsen, een jaarlijks terugkerende activiteit van de Stichting Kunst en cultuur Leudal (SKCL), waarbij een fietsroute leidt langs de ateliers en tuinen van de deelnemende kunstenaars. In 2020 zijn dat kunstenaars in de kernen Horn, Haelen, Nunhem en Buggenum.

Kunstwerken

De gemeente Leudal is in 2007 ontstaan na een fusie van de gemeenten Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel en Neer. Elk van de fusiegemeenten had voor die tijd zijn eigen aankoopbeleid op het gebied van de kunst. Ook werden werken van kunstenaars aangeschaft in het kader van de z.g. BKR-regeling. Het was onmogelijk na de fusie om alle kunstwerken hun eigen plekje te geven in het gemeentehuis van Leudal of andere gemeentelijke gebouwen. Om die reden kwamen ze in de kelders terecht van het oude leegstaande gemeentehuis in Haelen.

Kunst terug naar de inwoners

Nu heeft de gemeente het initiatief genomen om de kunst terug te geven aan de inwoners tegen een zeer aantrekkelijke  prijs. Enerzijds krijgen de kunstwerken en de kunstenaars dan weer de aandacht die zij verdienen. Anderzijds worden inwoners in de gelegenheid gesteld kunst ver onder de marktwaarde aan te schaffen.

Samenwerking gemeente Leudal en SKCL

De activiteit wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband van de gemeente Leudal en de Werkgroep Exposities van SKCL.

Foto: gemeente Leudal

Tags
Wellicht interessant