img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-8-2020 03:07

Ommetje Beegderheide - wandelen door de natuur rondom Grathem

Grathem - 28 augustus 2020 - De heide staat in bloei en daarom deze week een prachtige wandelroute van 15 km die vanuit Grathem onder andere over de Beegderheide voert. Deze route is wederom van mijn favoriete routemaker Adrie Raaijmakers. De wandeltocht gaat door de Tuspeel, langs de Lange Vlieter en door de Beegderheide. De wandeling voert grotendeels over onverharde paden.  

img

De Tuspeel is een klein gebied met een voor Limburg unieke hoogveenvegetatie. Aan de rand van het Maasdal ligt het natuurgebied De Beegderheide. De Beegderheide is een gebied met een grote afwisseling aan open heideterreinen en besloten bossen met een groot aantal kleine en grote vennen. Als bezienswaardigheid komt men aan het begin van de tocht langs de Grathemermolen, een mooie watermolen. 

Andere prachtige wandelroutes van Adrie Raaijmakers die dit seizoen voorbij zijn gekomen zijn de Ommetjes EllburgKerkebroek, De IJzeren Man en De Grote Hegge

89% Van deze wandeltocht is onverhard. Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Start- en eindlocatie - bij de kerk, Kerkplein 1, Grathem

Hier kun je de routekaart bekijken en de route downloaden.

Deze wandeling is samengesteld door Adrie Raaijmakers: "Favoriet zijn wandelingen met een combinatie van natuur, landschap en historie. De door mij gemaakte wandelroutes lopen dan ook voor een deel door natuurgebied en voor een deel door open landbouwgebied, een ideale combinatie voor natuur en landschap. Zijn er historische bezienswaardigheden hoe klein dan ook dan worden deze eveneens in mijn wandelroutes verwerkt."

Veel wandelplezier! Helian  

Hoe mooi Midden-Limburg is, hebben jullie de afgelopen drie maanden (opnieuw) kunnen ontdekken tijdens de wekelijkse fiets- en wandeltips in deze wekelijkse rubriek. Volgend jaar natuurlijk weer een nieuw seizoen vol met leuke en sportieve uittips! Ik wens jullie nog veel gezellige en sportieve wandel- en fietskilometers.  

Foto: Adrie Raaijmakers 
 

Tags
Wellicht interessant