img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-8-2020 15:58

Ontdek het Leudal - de natuur in rust

Haelen - 29 augustus 2020 - Wandel op vrijdag 4 september mee met de gidsen van Groen Hart Leudal en ontdek hoe de natuur zich voorbereidt op de komende winter. Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Maar dat betekent niet dat er dan niks te zien en ondekken is in het bos. Aanmelden voor deze bijzondere boswandeling is verplicht.  

img

Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels beter zichtbaar zijn. En aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken.

In verband met de coronamaatregelen kunnen slechts 10 mensen mee, vooraf aanmelden is dan ook noodzakelijk. 

Wanneer:  vrijdag 4 september 2020 van 10 tot 12 uur.

Startlocatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

Deelnamekosten: € 3,50 voor volwassen, kinderen tot 12 jaar € 1. 

Aanmelden kan kan per e-mail via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475 497010 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.

Stockfoto

Wellicht interessant