img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-8-2020 12:00

Tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in 50 foto's in Limburg'

Weert - 29 augustus 2020 - Vanaf 4 september reist de bijzondere fototentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s in Limburg' door Limburg. Eind 2019 is er landelijk een campagne gehouden om te komen tot de beste 100 foto’s uit WOII. Elke provincie heeft 50 foto’s ingezonden en deze Limburgse inzendingen zijn nu te zien in deze pop-up tentoonstelling. Weert heeft de primeur, de tentoonstelling is van 4 t/m 30 september te zien bij Bibliocenter.

img

De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat is uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.

Elke provincie heeft 50 foto’s ingezonden, aangeleverd door het publiek, archieven en erfgoedinstellingen. Door een provinciale vakjury is een voordracht van 25 foto’s voor de landelijke verkiezing  gemaakt. Daarnaast heeft een publieksjury nog eens 25 foto’s uitgekozen. Dat alles levert de 50 mooiste foto’s WO ll Limburg op, die in een reizende tentoonstelling zijn opgenomen.  

De tentoonstelling bestaat uit 15 panelen waarop aan beide zijden de foto’s en een korte toelichting op groot formaat zijn te zien.  

Voor dit project is nauw samengewerkt met De Limburger, het Limburgs Museum en het Regionaal Historische Centrum Limburg.

Er is een fotoboek verschenen met de uiteindelijke selectie van de beste 100 foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Dit boek is o.a. te koop bij BOL.com.

 
Informatie over de expositie

Achtergrondinformatie over deze expositie is hier te vinden.  

Locatie: de benedenverdieping van Bibliocenter, de Wilhelminasingel 250 in Weert.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliocenter.

 

 

 

Tags
Wellicht interessant