img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-1-2019 10:00

Expositie ‘Naar Cuypers’ met BC Broekhin en Vrijeschool Roermond

Roermond - HAVO/VWO leerlingen van BC Broekhin en de afdeling Vrijeschool Roermond houden een expositie in het Cuypershuis: 'Naar Cuypers', die gisteren, 25 januari 2019, officieel werd geopend. Tijdens de opening gaven de scholieren een presentatie over het creatieve proces van Atelier Cuypers. Wij waren erbij en maakten een leuke videoreportage. 

De expositie is nog te zien tot en met 28 februari 2019. Het doel van dit project is om de leerlingen op een actieve manier kennis te laten maken met de collectie.

De leerlingen hebben zich laten inspireren door het gebouw en het gedachtegoed van Cuypers. Een gekozen voorwerp uit de vaste museumcollectie speelt een rol in hun ‘mobiele museum trailer’, die mensen moet inspireren om de expositie te bezoeken. Ook kozen de leerlingen een locatie en doelgroep voor hun ontworpen trailer. Een aantal van deze uitgevoerde ontwerpen met de bijbehorende toelichting is te zien in de expositie ‘Naar Cuypers’, naast tekeningen, schetsen en proefjes.
 
Het Cuypershuis nodigt elk schooljaar het voortgezet onderwijs uit de regio Midden-Limburg uit om deel te nemen aan het project Atelier Cuypers. Het museum stelt in de periode januari tot en met mei de projectruimte als expositieruimte beschikbaar.

Het gebouw en de collectie van het museum zijn uitgangspunt en inspiratiebron voor de leerlingen. De collectie bestaat uit (kunst)voorwerpen uit de ateliers van Pierre Cuypers, maar ook uit actuele interieurvormgeving.

Binnen de beeldende vakken zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van kunstwerken.  

Foto en videoverslag Fred Simons
 
 
 
 
 

Wellicht interessant