img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2020 10:24

De Grote Droomloterij van fonds Gehandicaptensport

3 september 2020 - Door het vervallen van veel evenementen is ook een belangrijke bron van fondsenwerving weggevallen voor Fonds Gehandicaptensport. Het fonds is daarom op zoek gegaan naar nieuwe, alternatieve vormen van fondsenwerving. Tegenslag leidt vaak tot mooie initiatieven en in dit geval misschien wel tot de leukste loterij van Nederland: De Grote Droomloterij. De grootste droom is natuurlijk sporten voor de mensen met een handicap te realiseren! Doe je mee?

Fonds Gehandicaptensport werd meer dan ooit gedwongen om nieuwe, alternatieve vormen van fondsenwerving te ontwikkelen, om ook dit jaar de toezeggingen naar haar beneficiënten te kunnen nakomen. De sporter met een handicap, meer dan de gewone sporter, ondervindt nu extra beperkingen op zowel sportief- als sociaal gebied.

Vanuit tegenslag en noodzaak is het idee van De Grote Droomloterij ontstaan, een eigen loterij die niet gebonden is aan een event en bij succes elk jaar herhaald kan worden. Een co-creatie met Lotify.nl en haar 1% FairShare® partners, Droomparken in het bijzonder.   

Droomprijzen in De Grote Droomloterij

De Grote Droomloterij is een laagdrempelige loterij. Voor slechts € 2,- per lot steun je sporters met een handicap en maak je zelf kans op één van de honderden droomprijzen. Het prijzenpakket onderscheidt zich nogal van een reguliere loterij en maakt De Grote Droomloterij tot misschien wel de leukste loterij van Nederland.

De prijzen zijn beschikbaar gesteld en mogelijk gemaakt vanuit de partners en netwerk van Fonds Gehandicaptensport. Zoals een jaar lang vakantie bij Droomparken, een jaar lang rijden in een nieuwe Toyota, met twee vrienden een all-in reis naar een thuiswedstrijd van Liverpool, een trip met de vliegende auto PAL-V Liberty, een Giant e-bike, tickets optreden van Jeroen van der Boom tot aan gesigneerde sportitems van wereldsterren als Lionel Messi, Mike Tyson, Eliud Kipchoge en Marco van Basten.

Jan Knaap, manager partnerships: "Anders dan veel andere goede doelen, zijn wij voor een belangrijk deel van onze inkomsten afhankelijk van eigen events en initiatieven. Goede doelen en loterijen vormen al decennialang een natuurlijke fit. Dat een goed doel een eigen, grootschalige loterij begint is niet eerder vertoond, zeker niet op deze wijze. Spannend dat wel, maar niet bewegen en stilzitten is geen optie. Niet voor ons, niet voor onze doelgroep, niet voor onze partners."

Iedereen wint

De grootste droom is natuurlijk sporten voor de mensen met een handicap te realiseren. Zo heeft iedereen eigenlijk al gewonnen bij deelname. We zorgen samen voor die racerunner om lekker hard te lopen, die basketbal rolstoel, een tillift voor het zwembad of showdown tafels voor sporters met een visuele handicap.

Meer informatie over de Grote Droomloterij vind je op de website van Fonds Gehandicaptensport en hier kun je ook loten kopen. 

Foto FB Fonds Gehandicaptensport / DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant