img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2020 04:10

Sfeerimpressie 33e herdenking bij Nationaal Indië Monument Roermond

Roermond - 6 september 2020 - Gisteren heeft de 33e Herdenking bij het Nationaal Indië Monument plaatsgevonden. Vanwege corona werd het een andere herdenking dan andere jaren, waardig doch op sobere wijze. Een eerbetoon aan allen die strijden en hebben gestreden voor vrede, vrijheid en veiligheid. Wij waren erbij en maakten de volgende sfeerimpressie inclusief enkele interviews. 

Bij de plechtigheid was een 15-tal hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd waaronder de Chef Militaire Huis van Zijne Majesteit de Koning, vertegenwoordigers van de ministerraad en de Staten Generaal, enkele militaire gezagsdragers, gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg, Rianne Donders, de burgemeester van Roermond, bisschop Harrie Smeets van Bisdom Roermond en enkele vertegenwoordigers van veteranenorganisaties.

Velen hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een eigen herdenkingslint te laten maken, die samen  in een boom werden opgehangen vlakbij de herdenkingsplechtigheid. De aanvragers krijgen hun linten als aandenken thuisgestuurd.

Camera en montage Gerard van den Braak /verslag Pieter Cornelissen

Tags
Wellicht interessant