img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-9-2020 05:10

Digitaal rondkijken in de zorgcentra Hornerheide en Roncalli

Horn/Roermond - 8 september 2020 - Wie interesse heeft in wonen in een zorgcentrum kan nu via computer, tablet of telefoon vanuit thuis een kijkje nemen: vanaf de entree tot de kamer van een bewoner; levensecht alsof je er zelf rondloopt. Handig om een goed beeld te krijgen van hoe een zorgcentrum eruitziet. Vanaf nu kan dat bij Hornerheide in Horn en Roncalli in Roermond, met de virtuele rondleidingen van Proteion. 

img

Wanneer de zorg thuis niet meer toereikend is en een verhuizing naar het zorgcentrum nodig is, is dat een grote stap. Het zoeken naar een passend nieuw thuis is een belangrijk en intensief traject.
 
Proteion biedt daarom nu virtuele rondleidingen aan voor de zorgcentra Hornerheide in Horn en Roncalli in Roermond. Zo kan iemand die zich oriënteert op een plek in een zorgcentrum rustig vanuit thuis een kijkje nemen.

De virtuele rondleidingen zijn op ieder apparaat te bekijken (laptop, tablet, smartphone) en gemakkelijk benaderbaar via de webpagina's van de locaties Hornerheide en Roncalli.
 
Helen Aarts, locatiemanager Roncalli: “Wij vinden het belangrijk dat mensen op een  plek terechtkomen waar ze zich thuis voelen. Dat geldt voor de bewoner zelf, maar zeker ook voor de familie die vader of moeder met een gerust hart aan ons toevertrouwt. Vanaf de bank kun je die eerste oriëntatie doen. En de familie kan daarbij ook meekijken en zo onderdeel zijn van het keuzeproces.” De reguliere rondleidingen in het gebouw blijven daarnaast gewoon mogelijk. Helen Aarts: “Zeker in deze tijd is het handig dat mensen al veel vanuit thuis kunnen bekijken. Het zorgt voor minder drukte in het zorgcentrum en tijdens de rondleiding daarna hebben de mensen hun eerste beeld al gevormd.”
 
Afhankelijk van de ervaringen worden voor de andere zorgcentra mogelijk ook rondleidingen gemaakt.

Tags
Wellicht interessant