img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2020 10:42

Burgemeester Maasgouw sluit opnieuw woning na aantreffen hennepkwekerij

Linne - 9 september 2020 - Burgemeester Strous van de gemeente Maasgouw heeft op dinsdag 8 september de woning en bijbehorende erven op het adres Bergstraat 2-4 in Linne voor een periode van 3 maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Dit is de tweede sluiting van een woning na de vondst van een hennepplantage binnen een week. Op 28 mei heeft de politie in de woning een operationele plantage met 306 hennepplanten aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat de stroomvoorziening voor de plantage illegaal werd afgetapt. 

img

Met deze sluiting wil de gemeente Maasgouw de aan druggerelateerde activiteiten en aan de brandonveilige situatie op deze locatie een eind maken. 

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt buurtbewoners altijd door bijvoorbeeld stankoverlast en vervuiling, maar ook door een onveilig gevoel in de eigen woonomgeving. Daarnaast heeft het ook een negatieve invloed op de waarde van de eigen woning. Daarnaast is er mogelijk gevaar voor brand, verstikking en explosies. 

Daarom wordt iedereen opgeroepen om te melden als er een vermoeden is van drugshandel, wietteelt of productie van drugs in de eigen buurt. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000.  

Melden is dus altijd veilig.

De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merkt degene die de melding heeft gedaan daar zelf niets van, doordat er achter de schermen iets gebeurt.
Melden heeft dus altijd zin. 

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant