img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2020 03:15

Burendag 2020 bij de Piahoeve in Heel

Heel - 14 september 2020 - Burendag is dit jaar op zaterdag 26 september. De Piahoeve in Heel organiseert  die dag, samen met IKL, allerlei activiteiten - coronaproof - waarbij iedereen van harte wordt uitgenodigd om een handje te komen helpen. Er zijn diverse activiteiten zoals het opknappen van de speeltuin en het Kabouterpad, een zeisinstructie en het uitdunnen van de bospercelen.   

img

Het programma 

- Er wordt informatie gegeven over de vorderingen rondom het opknappen van de speeltuin en overige plannen rondom het aanpakken van het Park. 
- De houthakbrigade van het IKL sluit aan op de burendag om een deel van het park aan te gaan pakken in het uitdunnen een aanpassen van de bospercelen. Niet alleen leuk om aan mee te werken, maar ook leuk om naar te kijken.   
- Er wordt een start gemaakt met het opknappen van het Kabouterpad. Dat betekent verven en timmeren! 
- IKL verzorgt een zeisinstructie voor belangstellenden.    

Voor soep, brood, vlaai, koffie en thee wordt gezorgd!  

Datum en tijd: zaterdag 26 september, van 10 tot 14 uur.

Locatie: Piahoeve, Monseigneur Savelbergweg 101, Heel

Ieders inzet is welkom, al is het maar een uurtje. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht en kan via werkgroeppiahoeve@gmail.com.   

Burendag werd in Nederland voor het eerst gevierd in 2006. Toen werd het door Douwe Egberts georganiseerd met het oog op reclame voor hun koffie. Sinds 2008 organiseren ze deze dag samen met het Oranje Fonds. Het doel is om mensen en buren dichter bij elkaar te brengen en ze een motivatie te geven om ook echt een buurtactiviteit te organiseren.

Foto: DeltaLimburg.nl (archieffoto)

Tags
Wellicht interessant