img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-9-2020 08:08

Roermond City Triathlon mét Maarten van der Weijden

Roermond - 15 september 2020 - Niemand minder dan voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden is een van de ruim 800 triatleten die zaterdag 19 september deelnemen aan de tweede editie van de Roermond City Triathlon (RCT). Een nieuwe sportieve uitdaging voor de zwemmer. Hij doet mee aan de kwart triathlon om zichzelf uit te dagen, maar vooral om plezier te beleven.

Sportieve uitdaging

Maarten van der Weijden: “Vanwege corona waren de zwembaden lange tijd gesloten. Ik ben gaan hardlopen en fietsen om toch te kunnen trainen. Dan is de stap naar een triathlon snel gemaakt. Ik heb de afgelopen maanden veel getraind en heb mijn lichaam laten wennen aan deze voor mij nieuwe sporten. Met zwemmen gebruik ik mijn lichaam heel anders. Door mijn topsportervaring en mindset wil ik altijd voor het hoogst haalbare resultaat gaan. Maar ik doe het vooral om iets nieuws te ervaren en te genieten van de sport.”

 
Triathlon op de kaart

Net zoals voor veel atleten is de triathlon ook voor Maarten een uitdaging. “Ik ben blij dat de triathlon in Roermond doorgaat, zodat ik en veel anderen met mij de kans krijgen aan een wedstrijd deel te nemen.” Maarten hoopt hiermee ook triathlon meer op de kaart te zetten: “'We willen met de Maarten van der Weijden Foundation ook verbreden en door de inzet van andere sporten meer kankergerelateerd onderzoek en projecten mogelijk maken.”
 

Over Maarten

Maarten van der Weijden heeft tijdens zijn zwemcarrière van 1998 tot 2008 veel titels op zijn naam mogen schrijven. In 2008 won hij goud op de Olympische Spelen in Peking bij de 10 kilometer openwaterzwemmen.  Maarten deed in 2018 en 2019 een poging om de Elfstedentocht (196km) te zwemmen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de (toekomstige) kankerpatiënt. In 2018 moest hij stoppen na 163km, in 2019 haalde hij de tocht wel. Met beide edities werd 12 miljoen euro ingezameld.

Meer informatie over de Roermond City Triathlon is te vinden op de website.

Foto: FB Roermond City Triathlon/DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant