img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-1-2019 13:15

Brugklassers St. Ursula Horn in actie voor Piahoeve in Heel

Horn/Heel - De brugklasleeringen van St. Ursula Horn hebben een bijzondere opdracht gekregen van Park Piahoeve in Heel in het kader van het vak Innova.  Op 15 en 16 januari 2019 gaan de leerlingen een kijkje nemen bij de Piahoeve in Heel voor een kennismaking. Ook horen ze dan inhoudelijk meer over wat de opdracht zal inhouden.  

Het doel van deze opdracht is dat de leerlingen hun organisatorische, technische, creatieve en samenwerkende competenties verder ontwikkelen. Daarnaast worden ze uitgedaagd om “out of the box” te denken en werken.

De Piahoeve is de kinderboerderij van St. Anna, maar is zoveel meer dan dat. Veel mensen met een verstandelijke beperking kunnen hier hun talenten inzetten. De cliënten verzorgen de dieren, ze werken in de groenvoorziening, onderhouden de moestuin en staan klaar voor de gasten van het theehuis. Creatieve cliënten zijn vaak aan het werk in het atelier. Deze producten verkopen ze vervolgens zelf in het winkeltje. De Piahoeve is vrij toegankelijk voor bezoekers en is een begrip in de wijde omtrek van Heel. 

Foto's Helian van Lier 
 

Wellicht interessant