img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-9-2020 05:26

Topsporter in de klas bij KERNgezonde seizoensstart in Haelen

Haelen - 17 september 2020 - Basisschool De Leerlingst kreeg op dinsdag 15 september bezoek van tophandballer Nick van den Beucken. Nick gaf een gastles genaamd: ‘De Held’ in het kader van gezond gedrag. Deze gastles was de aftrap van het nieuwe seizoen KERNgezond in Haelen. 

img

Tijdens deze gastles gingen de kinderen in op wat gezond gedrag is. Klassikaal werd er een mindmap gemaakt over gezond gedrag en samen maakten de kinderen afspraken over hoe ze met elkaar om dienen te gaan. Nick vertelde over gezond gedrag binnen het handbal en vertaalde dit naar de kinderen toe. Gezond gedrag is niet alleen niet pesten, maar ook luisteren naar elkaar, elkaar helpen, respect hebben voor elkaar en elkaar regelmatig een compliment geven.

Alle kinderen kregen een blaadje en Nick vertelde een verhaal met daarin enkele negatieve aspecten, bij elk negatief aspect mochten de kinderen het blaadje een keer kreuken. De kinderen hielden een verfrommeld blaadje over. Daarna vertelde Nick hetzelfde verhaal maar dan met positieve aspecten erin. Bij elke positieve opmerking of actie mochten de kinderen het blaadje een keer glad strijken. Uiteindelijk hadden de kinderen een glad gestreken blaadje met daarin allerlei vouwtjes. Zo toonde Nick aan dat kwetsende opmerkingen altijd zullen blijven hangen, hoe vaak je bijvoorbeeld ook sorry zegt. De kinderen leerden zo dat ze elkaar vooral complimentjes moesten geven.

De interessante en leerzame gastles werd afgesloten met een groepsfoto en het uitdelen van handtekeningen. 

De volgende KERNgezond-activiteit staat gepland op 2 december.

Foto KERNgezond
 

Tags
Wellicht interessant